Dit

Comfort

Personeel dat staat als een huis

‘Ik heb mijn handen vol aan al die personeelsaangelegenheden’ hoor ik regelmatig. Dit jaar nog vaker. Personeelszaken lijken vaak meer op personeelszorgen. Voor jouw bedrijf is personeel het grootste kapitaal. Daar ben je zuinig op maar dit jaar blijkt maar weer dat eigen personeel risico met zich meebrengt. Ziekte, quarantaine en sommige bedrijven moeten zelfs tijdelijk dicht. Er is een wirwar aan regelingen en subsidies. Hartstikke mooi maar waar moet je beginnen?

Laat je goed adviseren

Ik vergelijk het vaak met een huis. Voor de meeste mensen is hun huis het kostbaarste bezit. Als je huurt ben je flexibeler en heb je minder verantwoordlijkheden maar het is uiteindelijk wel duurder. Als je een huis koopt ben je in de meeste gevallen goedkoper uit en is het je eigen bezit. Als je besluit een huis te kopen neem je een makelaar in de arm, want die heeft verstand van de markt. Je laat je adviseren door een hypotheekadviseur omdat die kennis van zaken heeft. Een samenwerking met een makelaar en hypotheekadviseur ga je niet voor niets aan, je wilt tenslotte geen gedoe.

Heel logisch allemaal. Toch zie ik in mijn vak regelmatig bedrijven die zelf hun personeelszaken regelen. En dat gaat niet altijd even goed. Ik zie contracten voorbijkomen die niet voldoen aan wetgeving of cao en dossiers die niet op orde zijn. Nog vaker zie ik dat er op een verzuimverzekering wordt bespaard terwijl het risico van langdurig ziek personeel niet gedragen kan worden.

Salarisadministratie

Juist in deze periode blijkt weer dat het van groot belang is om onvoorziene risico’s te spreiden en af te dekken. Bijvoorbeeld door een mix van vast en flexibel personeel, of door te verzekeren. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Naast dat wij een collectieve verzekering tegen een scherpe premie bieden, kunnen wij de hele zorg voor jouw personeel uit handen nemen. Of het nu gaat om de salaris- en personeelsadministratie, het opstellen van up-to-date arbeidscontracten of het toepassen van de juiste cao en pensioenregelingen. Wij zijn op de hoogte van de alle recente regelingen en ontwikkelingen en weten precies welke voor jouw bedrijf van toepassing zijn.

Wij maken het verschil

Net zoals een makelaar en hypotheekadviseur bij het kopen van een huis, maken wij op het gebied van personeelsaangelegenheden het verschil. Juist ook in deze bijzondere periode. Logisch toch?

Neem gerust eens contact met mij op om jouw situatie onder het genot van een kop koffie door te spreken.

 

Vragen? Neem contact op met Erik Scholten

Tel: 0592-820393

of mail: info@comfort.nl