Dit

Comfort

Verzuimverzekering & tv's

Vorig jaar had ik een afspraak met mijn verzekeringsadviseur over de verzuimverzekering voor onze payroll-klanten. Het was een goed gesprek, onze payrolltak groeide. We namen meer verzuimverzekeringen af, dus ging de premie omlaag. Hartstikke mooi én logisch. Als je honderd tv’s koopt ben je tenslotte ook goedkoper uit.

Wat nou als wij collectief inkopen?

Eenmaal weer thuis bedacht ik dat het interessant zou zijn om dit ook aan te kunnen bieden aan onze klanten waar wij de loonadministratie voor doen. Zij hebben hun werknemers zelf in dienst en zorgen dan ook zelf voor een verzuimverzekering. Dat betekent voor hun een hogere premie. Ze kopen tenslotte maar één, of hooguit een paar tv’s. Geen honderden.

Wat nou als wij al die verzuimverzekeringen voor onze loonadministratieklanten collectief inkopen? Ik besprak dit met onze verzekeraar. Die had daar wel oren naar. Zo kwam het balletje aan het rollen. Inmiddels bieden wij onze klanten een verzuimverzekering aan tegen een premie die ver onder het gemiddelde ligt. Vaak zelfs meer dan de helft goedkoper omdat het gaat om een collectieve verzekering. Uiteraard blijft het verzuim van jouw werknemers en van de andere deelnemende bedrijven een premiebepalende factor. Dat werkt twee kanten op maar door het grote aantal werknemers dat deelneemt in onze collectieve verzuimverzekering zal de premie niet veel fluctueren. Door het grote aantal werknemers is het gemiddelde verzuimrisico een stuk lager. En de premie dus ook.

Salarisadministratie

Uniek?

Collectieve inkoop is niet nieuw, het is de reden dat grote spelers als de MediaMarkt en Coolblue hun tv’s scherp kunnen aanbieden maar voor verzuimverzekeringen ben ik het nog niet elders tegengekomen.

Geïnteresseerd in het onderbrengen van jouw verzuimverzekering via Comfort? Neem gerust contact met mij op. Gaan we onder het genot van een kop koffie kijken hoeveel goedkoper jouw verzuimverzekering kan.

Vragen? Neem contact op met Erik Scholten

Tel: 0592-820393

of mail: info@comfort.nl