Dit

Comfort

Alles Flex?

De vakantieperiode staat al bijna weer voor de deur. Voor sommige ondernemers een wat rustige tijd, maar voor bedrijven in de recreatie en horeca wordt het – corona volente – weer aanpoten geblazen.

Zo heeft een klant van ons – een camping op Terschelling – in de zomermaanden altijd extra personeel nodig. Hoeveel is afhankelijk van weer en drukte. Een flexibele inzet van personeel is dus wenselijk. Maar hoe bewerkelijk is het als je de ene week tien extra paar handen nodig hebt en de andere maar vijf? Komt nog bij dat de meeste vakantiekrachten maar een aantal weken beschikbaar zijn en er dus veel verloop van personeel is.

Niet voor een gat te vangen

Waar bedrijven voorheen konden terugvallen op het oude ‘payrollen’ om tijdelijk personeel zonder veel administratieve rompslomp in te zetten is dat sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) vorig jaar niet meer mogelijk. Uiteraard zijn wij niet voor een gat te vangen en hebben we daar iets op gevonden. Onder de noemer Comfort Flex bieden wij seizoenbedrijven de mogelijkheid om hun tijdelijk personeel – voor maximaal een half jaar – op een vergelijkbare manier bij ons onder te brengen.

Comfort Flex

Met Comfort Flex zorgen wij ervoor dat de contracten juridisch in orde zijn conform de geldende cao. Verzuim en eventueel contact met de arbodienst nemen wij over. Ook zorgen wij voor het urenregistratiesysteem en de uitbetaling van jouw personeel.

Het enige dat je moet doen is het correct invoeren en accorderen van de gewerkte uren. In de drukte en hectiek van het seizoen nemen wij al jouw personele zaken, inclusief het tijdelijke personeel, uit handen. Je zou zelfs op vakantie kunnen…

Vragen? Neem contact op met Erik Scholten

Tel: 0592-820393

of mail: info@comfort.nl